Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport staat op nummer zes in de Europese ranglijst van meest prominente vliegvelden. Iberia, de Spaanse nationale vliegvaartmaatschappij, heeft van Airport Madrid haar thuisbasis gemaakt. In 1931 werd het vliegveld geopend en sindsdien is de capaciteit sterk gegroeid.

Met de bouw van Terminal T4 in 2006 heeft Airport Madrid de maximale capaciteit per jaar naar 70 miljoen reizigers kunnen verhogen. Dit is een enorm aantal. Jaarlijks worden er in realiteit ongeveer 50 miljoen reizigers verwerkt. Airport Madrid ligt in Bajaras, ongeveer 12 kilometer van de historische binnenstad van Madrid, en is daarom de ideale aanvliegbasis voor stedentrips.

 

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Ondanks dat het wachten op vliegvelden niemands favoriete bezigheid is, is Airport Madrid misschien wel het leukste vliegveld om op je vlucht te wachten. Het doet niet onder voor de culturele en kunstzinnige stad Madrid en heeft verschillende culturele programma’s die de kwaliteit en cultuur op het vliegveld moeten verbeteren.

En dat lijkt te zijn gelukt! Prachtige muurschilderingen en tijdelijke exposities hebben het commerciële karakter van het vliegveld omgetoverd in een plek waar je ook even stil kan staan om kunst te bewonderen. Als je niets wilt uitgeven in de vele shops of geen trek hebt in een hapje of drankje is dit een leuk alternatief.

 

Vertrek en aankomst

Airport Madrid mag dan wel de zesde plek innemen op de ranglijst van belangrijkste vliegvelden in Europa, er zijn nog wat praktische zaken die verbeterd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het beperkte aantal directe vluchten naar steden in Azië. Of het relatief lage aantal directe vluchten richting Noord-America vanaf Airport Madrid.

Als het vliegveld deze punten kan verbeteren, dan zal het vliegveld in rap tempo richting de maximale capaciteit kunnen groeien. Wat betreft vluchten met begin- eindpunt Schiphol-Madrid zijn er genoeg te vinden. Voornamelijk KLM vliegt regelmatig voor schappelijke prijzen van- en naar deze prachtige stad.