Vertrektijden Airport Valencia           

Bij het verlaten bij uw vakantiebestemming denk je dan vooral aan de vertrektijden van je vliegtuig. Het is belangrijk ruim van tevoren, ten minste twee uur, aanwezig te zijn op Airport Valencia zodat je voldoende tijd hebt om de eventueel geleende auto in te leveren, bagage in te checken en door de douane te gaan. Neem hierbij ook onvoorzienbare omstandigheden in ogenschouw en bereken een extra speling van een half uur. Mocht er dan onverhoopt iets voorvallen, heeft het geen directe invloed op het feit of je je vliegtuig haalt.

De vliegtuig informatie en vertrektijden kan je vinden op de daarvoor bestemde borden in de vertrekhal van Airport Valencia. Eventuele wijzigingen worden zo snel mogelijk weergegeven en omgeroepen.

Online vertrektijden

Vertrektijden kunnen nog wel eens wijzigen dus wees voorbereid en download de app van de vliegtuigmaatschappij of controleer voor vertrek nog even de website voor eventuele wijzigingen. Als je op tijd op Airport Valencia bent dan zullen wijzigingen in vertrektijden geen problemen opleveren.

 

Op tijd op het vliegveld arriveren

Wanneer je hebt gekozen voor een vroege vlucht en dus vroege vertrektijd is het verstandig bijtijds op het vliegveld aanwezig te zijn. Het boeken van dichtbijgelegen accommodatie de dag ervoor zorgt voor een gerustere reis en minder haast in de ochtend. Veel accommodaties rond en om het vliegveld bieden gratis transport van en naar Airport Valencia door middel van een pendelbus.

 

Openbaar vervoer

Als je niet dicht bij het vliegveld bent, houdt dan rekening met eventueel verkeer op de snelweg tijdens spitsuren.  Om vertragingen te voorkomen en hierbij je vlucht te missen is het dus raadzaam om de route naar Airport Valencia te bekijken en een goede inschatting te maken van de verwachte reisduur. Neem altijd rekening met onverwacht oponthoud.

Wanneer je kiest voor het openbaar vervoer is er vaak minder snel sprake van onverwachte vertraging. Zo rijden de metro’s vaste tijden en wordt hier niet vanaf geweken. Er bestaat een directe verbinding vanaf Airport Valencia naar het Metronet van Valencia. Binnen een half uur brengt de metro je vanaf het centrum naar het vliegveld van Valencia. Een andere mogelijkheid is het nemen van de bus, naar de bushalte op het vliegveld.

 

Na het inchecken

Nadat je het ingecheckt, je bagage hebt afgegeven en door de douane bent, kan je op zoek naar de locatie van je gate. Wanneer je de gate hebt gevonden en tijd over hebt, kan je in alle rust je voorbereiden op je vlucht. Dit kan door nog even bij de duty free winkels te kijken voor souvenirs of toch nog even een film kijken of een belletje naar huis plegen. Airport Valencia beschikt over Wifi door het hele complex dus nog even live die voetbalwedstrijd bekijken is geen probleem. Je kan je terugtrekken in de lounge voor een ontspannend kopje thee of een stoelmassage.

 

Wanneer het tijd is om aan boord te gaan loop je naar de gate en kan de reis beginnen.

De vlucht van Airport Valencia naar Amsterdam Schiphol beslaat ongeveer twee en een half uur zonder vertragingen. Er bestaat tussen Spanje en Nederland geen tijdsverschil dus de aankomst- en vertrektijden zijn gelijk aan die van Nederland.

Als u vliegt vanaf vliegveld Valencia Airport dan is het handig om van tevoren, net als de aankomsttijden ook even de vertrektijden te controleren. Vaak bent u afhankelijk van het openbaar vervoer of kennissen en familieleden die u wegbrengen naar de luchthaven. Om te voorkomen dat u uren zit te wachten is het verstandig om even de laatste vertrektijden vanaf Vliegveld Valencia te checken, dit voorkomt lang wachten.

Vaak biedt het vliegveld de mogelijkheid om 2,5-3 uur van te voren in te checken en zijn de balies van de betreffende luchtvaartmaatschappij al open. Ook hier voorkomt u dat u erg lang moet wachten. Heeft u gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een auto te huren op de luchthaven van Valencia, houdt u er dan rekening mee dat het ook hier wel is druk kan zijn. Een auto huren doen meer mensen en vrijwel iedereen wil de gehuurde auto ook op dezelfde tijd voor vertrek weer terugbrengen.

Kortom, als u verstandig bent dan checkt u gedurende de dag dat u vertrekt vanaf vliegveld Valencia een aantal keren de vertrektijden van uw luchtvaartmaatschappij.

Late vertrektijden vanuit Valencia

Heeft u een late vertrektijd vanaf Valencia of is er een zeer grote vertraging op de luchthaven dan is het zonde de hele dag op het vliegveld te wachten. U kunt een overweging maken om ervoor te kiezen nog een aantal uren in Valencia zelf door te brengen. Deze stad bezit een schat aan bezienswaardigheden en cultuur. Voor meer informatie over Valencia zelf kijk op deze website.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat langer op het vliegveld te verblijven en wat te winkelen. Het vliegveld Valencia heeft een beperkt aantal winkels met onder andere souvenirs, kleding, boeken en eetgelegenheden. Houdt u er wel rekening mee dat de prijzen hier op de luchthaven ver boven de prijzen liggen dan in bijvoorbeeld het centrum van Valencia.