Op vakantie in Andalusië via Malaga Airport

In Andalusië vind je de toeristische trekpleister de Costa del Sol. Wie van zon, zee en strand houdt is hier aan het goede adres. Om hier te geraken kan je het beste via Malaga Airport reizen. Dit vliegveld ligt op maar 8 kilometer van de cultuurhistorische stad Malaga, één van de belangrijkste steden in het gebied. De tijd heeft hier duidelijk haar sporen achtergelaten in de stad. In de architectuur zijn namelijk sporen terug te vinden van onder andere de Romeinen en Moren.

Als je dus een dagje het strand wilt verlaten, zijn er genoeg opties om op avontuur te gaan. Daarnaast ken je vast wel het heerlijke Spaanse eten en kan je altijd rekenen op de typische Spaanse gastvrijheid. Kortom, kies je vakantiebestemming in de Costa del Sol en reis vanaf Malaga Airport voor de beste vakantie-ervaring.

 

Malaga Airport historie & groei

Met zo’n 100 jaar op de teller is Malaga Airport zeker één van de oudste luchthavens die Spanje kent. Over de jaren heen is het vliegveld significant veranderd en gegroeid. Waar in 2009 nog ruim 11,6 miljoen reizigers werden verwerkt, zal dit aantal in 2019 naar verwachting de 19 miljoen halen. Dit is een stijging van ruim 7 miljoen reizigers in 10 jaar. Malaga Airport wordt veruit het meest gebruikt voor Europees luchtverkeer.

Voornamelijk de Britten gaan maar al te graag op vakantie in de Costa del Sol en vliegen dan via Malaga Airport naar hun zonbestemming. De beste Britse connecties zijn met Manchester en London Gatwick. Amsterdam Schiphol zit ook in de top 10 van meeste vluchten van- en naar Malaga Airport.

 

Als Malaga Airport je perfecte startpunt…

Voor toeristen is de omgeving Malaga een waar genoegen om de vakantie te vieren. Voor iedereen is er wel iets te doen. Of je nou van een zon-zee-strand vakantie houdt, de cultuur en historie van het omliggende gebied wilt ervaren óf als je een ware Bourgondiër bent, Malaga Airport is altijd een ideaal startpunt van de vakantie.

Vanaf Malaga Airport zijn er tal aan opties van steden en dorpen om te bezoeken, met Malaga natuurlijk als de meest dichtbij zijnde. Zin in avontuur? Huur een auto en ga op pad naar Granada, Córdoba, Cádiz of Sevilla. Er zijn tal aan prachtige steden en gebieden die je in Spanje kunt gaan ontdekken.