Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza, wie kent het niet? Tegenwoordig is het Spaanse eiland vooral bekend van de vele BN’ers die op de televisie over hun vakantiehuis op Ibiza vertellen of van de gave dancefeesten die er gehouden worden. Maar waar ligt het eiland eigenlijk? Ibiza behoord tot de Balearen, dit is een groep eilanden die bij Spanje horen maar autonoom zijn.

De voertaal is dan ook Spaans. Op het eiland heerst een prettig klimaat van milde winters en warme zomers. Perfect strand weer. Als je het strand even zat bent kun je altijd nog de berg Sa Talaiassa beklimmen, maar dat doen er niet veel.

 

Hippie en Dance

Ibiza wordt gezien als een bolwerk van hippies en danceliefhebbers. Het vrije leven van dansen, zingen en wiet roken heeft vanaf de jaren zestig veel mensen naar het eiland getrokken. Tegenwoordig zijn dat ook de vele clubs en dancefeesten die voor veel toeristen zorgen. Veel mensen wisselen een strandvakantie af met het levendige nachtleven zodra de zon onder gaat.

En mochten de feestbeesten nog avontuurlijk worden, dan zijn er altijd nog de hippiemarkten op het eiland. Daar kom je kraampjes tegen waar bordjes met ‘handmade’ hangen, terwijl de verkoper tegelijkertijd ongegeneerd producten uit hun ‘made in Thailand’ verpakking halen.

 

Bereikbaarheid

Om Ibiza te bereiken hoef je niet moeilijk te doen. Over zee of in de lucht, het kan allebei. Omdat er aardig wat vliegmaatschappijen en veerboten op het eiland vliegen en varen, zijn er genoeg aankomsttijden en vertrektijden op Ibiza. Ieder uur van de dag komen en gaan er nieuwe toeristen, vooral in de zomermaanden.

Als je je met het openbaar vervoer over het eiland wilt verplaatsen moet je soms een beetje geduld hebben. Vooral van en naar populaire bestemmingen kan het erg druk zijn. De bus is echter wel een leuke manier om wat van de natuur en de lokale omgeving te zien.