Je bekijkt nu De beste vakantietips voor gezinnen met jonge kinderen

De beste vakantietips voor gezinnen met jonge kinderen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tips
  • Bericht reacties:0 Reacties

Vakantie, heerlijk! Even helemaal niets doen. Met de voeten omhoog, cocktails drinken en genieten van de zon. Of toch niet? Iedere ouder zal beamen dat een vakantie met jonge kinderen vooral erg hard werken is. Het werk gaat door. Ook op vakantie zullen ze driftbuien hebben, niet willen slapen of gewoon nergens zin in hebben. Helemaal niets doen is dus geen optie. Maar het cliché is waar: als zij genieten, dan geniet jij ook. Ons advies is dan ook: lower your expectations! Als je dat durft te doen, staat je een hele mooie vakantie te wachten.  

Kijk je er toch wel een beetje tegenop? De volgende vakantietips voor gezinnen met jonge kinderen helpen je al een beetje op weg.  

Hotel of appartement?  

Allereerst is het belangrijk om over de accommodatie na te denken. Dit hangt er vooral een beetje vanaf met hoeveel kinderen je reist. In de meeste hotels is het mogelijk om met één of twee kinderen op een kamer te slapen. Goed voorbeeld is de familiekamer Antwerpen. Deze is speciaal ontworpen voor jonge gezinnen. Handig, want meerdere kamers is met jonge kinderen natuurlijk best spannend.  

De beste vakantietips voor gezinnen met jonge kinderen

Heb je meer dan twee kinderen? Dan ben je meestal verplicht om voor een appartement of vakantiewoning te kiezen. Dat is ook wel zo handig, want met z’n allen op één kamer slapen is dan erg onpraktisch. Is de oudste eventueel al wat ouder? Dan zou je ook kunnen overwegen om een familiekamer en een gewone kamer naast elkaar te boeken. Dan kan de oudste alleen slapen en jullie met de jongste(n) op één kamer.  

Ga op zoek naar kindvriendelijke activiteiten  

In het tijdperk voordat jullie kinderen hadden, waren jullie op vakantie misschien vooral bezig met het bekijken van bezienswaardigheden. Oude gebouwen, mooie natuurgebieden en ga zo maar door. Met kinderen zijn dit echter vaak minder leuke tripjes. Wat hier zo leuk aan is, begrijpen ze vaak nog niet. Zeker niet als ze nog erg jong zijn. En geloof ons, het is veel leuker om iets te doen waar ze wél van genieten dan een krijsend kind mee te sleuren naar toeristische trekpleisters.  

Ga daarom op zoek naar kindvriendelijke activiteiten. Het zwembad en het strand doen het natuurlijk altijd goed. Maar het verschilt ook per plaats wat er te doen is. Zo zijn er bijvoorbeeld tal van leuke kinderactiviteiten Berlijn te vinden.  

De beste vakantietips voor gezinnen met jonge kinderen

Wees niet afhankelijk van de restaurants  

In het buitenland wordt er vaak later gegeten dan wij gewend zijn. Zo zijn in Spanje de meeste restaurants zelfs nog om zes uur gesloten. Eten wordt pas een beetje gewoon rond achten. De kans is echter groot dat jouw kind dan al enorme honger heeft en ook al goed slaperig is. En niets is vervelender dan een hongerig en moe kind. Zorg er daarom voor dat je niet volkomen afhankelijk bent van de restaurants en dat het bijvoorbeeld mogelijk is om zelf wat eten in jullie appartement klaar te maken.

Geef een reactie